Rüyada Cuma Namazı Kılmak Görmek
Rüyada Cuma namazı kılmak, kıldığını gören kimsenin muradı hasıl olur ve arzu ettiği şeye kavuşur. Rüyada bir camide Cuma namazı kılmak, ahiretinizi düşündüğünüze, şimdiye kadar yaptığınız ibadetlerin Allah (C.C) indinde makbule geçtiğine yorumlanır.
Eğer Cuma namazını her hangi bir yerde, mesela kıbleden başka bir yöne doğrularak kılıyorsanız, dini kuralların hiç birine önem vermediğinize ve bunu her yerde açıkça söyleyerek günah işlediğinize işarettir. Vakitli vakitsiz namaz kılmanız imanınızı tazelemek gerektiğine yorumlanır. Her hangi bir vakit namazına niyet etmiş iseniz, belirli bir şekilde yaptığınız veya yapacağınız bir hayrın mükafatını göreceğinize işarettir.
Cuma günü cenaze namazı kılmak memleket büyüklerinden birinin olduğu kadar, aileniz içinde veya yakın tanıdıklarınızdan sevdiğiniz ve itibar ettiğiniz yaşlı bir kimsenin ölüm haberini alacağınıza delalet eder. Abdestsiz cuma namazı kıldığınızı görmek ise, size üzüntü verecek ve neticesi çok karışık bir olayla karşılaşacağınıza işarettir.
Rüyada kılınan cuma namazı, ferahlık ve sevince, bayram ve mevsimleri görmeye, hacca gitmeye ve borcunu azaltmaya işarettir. Kendisi evinde ve dükkanında olduğu halde, insanların Cuma mescidinde Cuma namazını kıldıklarını, tekbir, rükû, sücud, teşehhüt ve selam seslerini duyduğunu, insanların Cumadan döndüklerini zannettiğini gören kimse, bir şehir veya nahiyenin vali ve emri ise işinden çıkarılır. Duayı ezberlediğini gören kimse izzet ve keramete nail olur.
Cuma namazını kıldığını gören kimse izzet ve keramete nail olur. Cuma namazını kıldığını gören kimse, mal ve rızk talebinde bulunduğu halde bundan imtina ile bir yere yolculuk yapar ve talebine nail olur. Eğer o kimsenin sultanla bir ilişkisi ve yakınlığı varsa, bir şeyle emredilir. Yahut ondan bir ihtiyacın görülmesi istenir, o da buna muvafık olur.
Rüyada Cuma namazını kıldığını gören kimsenin arzu ve istekleri yerine gelir. Rüyada görülen Cuma namazı, üzüntü ve kederlerden halas olmaya, neşeye erişmeye, bayram ve mevsimleri müşahedeye ve haccetmeye delalet eder. Çünkü Cuma yoksulların haccıdır. Cuma namazı, borcun bir kısmının azaltıp onunla iktifa etmeye delalet eder. Cuma gününde olduğunu veya Cuma namazını kıldığını gören kimse yakında gamdan halas olarak sevineceği dostu ve sevdiği ile toplanacağına arzu ettiği ihtiyacının meydana geleceğine işarettir.