Rüyada Ağlamak
Rüyada ağlamak birkaç şekilde tabir edilmektedir. Ağlamayı, bazen sevince, bazen de kedere tabir etmişlerdir. Genel anlamda, ağlamak sevince, hüzün ve kederden kurtulmak ve sevinçli güzel haber demektir. Eğer rüyanızda Allah korkusundan ağlıyorsanız kederin gitmesine ve ferahlığa alamettir. Ağlayıp ta gözlerinden yaş akmıyorsa hayal kırıklığına tabir edilir. Bir kimse Rüyada çığlık atmadan ağladığını görürse, bu, rüya sahibinin uzun ömürlü olduğunu gösterir.
Rüyada ağlamak bulunmaz sermayedir. Sevinç, feraha, helal mal, paraya yorumlanır. Rüyada ağladığını gören kimse Allahın rahmetine nail olur. Sıcak gözyaşı kedere, soğuk göz yaşı gam, kederden kurtulmak demektir. Bazı tabirciler, sessiz sakin ağlamak; ferah ve sevinçtir demişlerdir. Bu defalarca tecrübe edilmiş bir rüyadır. Arkası mutlaka hayırdır.
Ağlamak, duruma göre sevinç yada kedere işarettir. Rüyada sessizce ağlamak keder, üzüntülerin bitmesine, rüyada ağlarken gözlerden yaş akması murada ermeye, sakin sakin ağladığını gören, gamdan kurtulmaktır. Rüyada ağlamak; sevinçli bir habere, hüzün ve kederden kurtulmaya delalettir.
İmam-ı Nablusî şöyle der: Eğer rüyada ağlamak Allah korkusundan, Kuran dinlemekten veya işlenen günahlara pişmanlıktan dolayı ise, rüyayı gören kimsenin üzüntülerinin yerini sevincin alması ile yorumlanır. Ağlamak, Allahtan korkmaya, rahmetin inmesine, muhtaç kimseler için yağmur yağmasına işaret eder.
Kirmanı şöyle der: "Bir kimsenin kendisini rüyasında ağladığını görmesi; o kimsenin çok sevineceğine, eğer ağlama bağırarak ah vah şeklinde ise bir musibete uğrayacağına, ağlamaktan dolayı gözlerinin yaşla dolu olduğunu ve fakat dışarıya çıkmadığını görmesi; helalinden mal kazanacağına işaret eder. Gözlerinden akan yaşın sıcak olması; keder ve üzüntüye, sıcak olmaması ise üzüntülerin yerini sevincin alacağına delalet eder.